Typer af anlæg

Der skelnes hovedsageligt mellem standardanlæg og BIPV-anlæg (Building Integrated Photovoltaic = bygningsintegrerede solceller til f.eks. tage og facader).

I skrå tage

Der findes forskellige varianter af systemer, hvor solcellemodulerne udgør selve tagfladen. Det giver en arkitektonisk bedre løsning end den konventionelle montering på tagstel. Solarglas er specialister på området med det unikke system Easy-In.

På skrå tage

Montering på skrå tage er den hyppigst anvendte type anlæg. Montagesystemet sammensættes af de komponenter der passer til den givne tagflade.

Facader

Facader med solceller er ikke længere kun forbeholdt prestigebyggerier. I samarbejde med Solarwatt GmbH tilbyder vi to forskellige typer facadeløsninger. Begge løsninger er baseret på specialmoduler der laves i standard-produktion

Carport

Solceller på carporten er en spændende variant, der friholder hovedhuset fra indgreb. Solarglas er producent af carporte – se varianterne under Produkter / Bluetop carporte.

Terrassetag

Terrasseoverdækninger af solcellemoduler produceres ligeledes af Solarglas. Se varianter under Produkter / Bluetop terrasse.

Fladt tag

Montage på flade tage er en klassisk anvendelse. Der findes flere hundrede systemer på markedet (!), hvilket blandt andet skyldes at udfordringerne er større end ved montage på skrå tage. Vi arbejder med nogle få enkle tyske systemer. Det klassiske dilemma er om man skal fastskrue eller montere med ballast – eller en kombination. Det er et forhold der skal vurderes individuelt. Ofte anbefaler vi et system med kun 10 graders hældning, da det giver store fordele i forhold til montage, vind og sne – ulempen for ydelsen i forhold til 30-40 grader er begrænset i forhold til disse fordele.

Friland

Solcelle-moduler kan monteres på friland, som er en attraktiv løsning hvis man har tilstrækkelig plads på grunden. Vore forhandlere/montører foretrækker at man selv har sørget for støbning af betonfundament, inden stel og moduler monteres samme dag.